„Литературни гласове – оцелели във времето“ – поетичен рецитал

Дни преди 24 май – празника на словесността, на 21 май  от 11:00 часа на тържествена церемония Радио Стара Загора ще дари на Музей „Литературна Стара Загора“ около 90 записа, които пазят гласовете на поети, писатели и интелектуалци, чийто живот е свързан с културната традиция в Стара Загора, запазени в Златния фонд на медията. Събитието ще се състои в експозиционната зала на музея от 11 часа, в присъствието на Милена Желева – зам.-кмет на община Стара Загора, Иван Матев – директор на музей „Литературна Стара Загора“ и Здравко Георгиев – временно изпълняващ длъжността директор на Радио Стара Загора. Водещ на празничното събитие ще бъде директорът на Драматичен театър „Гео Милев“ Ивелин Керанов.

Поводът за това дарение е 60-годишният юбилей на Литературния музей, както и 85-ата годишнина на Радиото.  Записите, познати на слушателите, но малко позабравени във времето, ще обогатят колекцията на мултимедийния фонд на Музей „Литературна Стара Загора“, а посетителите ще имат възможност да чуят отново гласовете на видни интелектуалци, поети, писатели и книжовници, както и разказите на техни съвременници или роднини.

Ценителите на литературата ще могат да се насладят на записите с гласовете на поетите Иван Мирчев, Веселин Ханчев, Христо Кацаров, Жеко Христов, Иван Груев и други.

Заповядайте заедно да се насладим на поетичния рецитал под наслов „Литературни гласове – оцелели във времето“, който ще припомни творчеството на част от старозагорските поети.

Дата

21 май 2021
Expired!

Час

11:00 - 12:30

Цена

Вход свободен

Място

Музей "Литературна Стара Загора"
Стара Загора

Онлайн билети


This will close in 0 seconds

bg_BGБългарски
bg_BGБългарски